Actie in de Uithof

Ijshockey wilde ik altijd al een keer meemaken. Vandaag was een regenachtige dag dus heb ik gekeken waar er een wedstrijd wordt gespeeld is en dat is vandaag om 16:45 in de Uithof tussen Hijs Hokka Den Haag U23 en OG Capitals Leeuwarden U23.

Ik was ruim op tijd dus eerst wat rondgelopen in de Uithof en even bij het karten wezen kijken. Leuk om te zien, maar het was heel erg donker en omdat ik hiervoor geen geschikte lens heb meegenomen heb ik niet veel foto’s kunnen maken.


16:00 ben ik de ijshal ingegaan. Het was de eerste keer zo’n wedstrijd voor mij en eigenlijk weet ik helemaal niets van de sport af. Ik wist dus ook nog niet goed waar ik moest zitten. Ik zocht een plekje op de tribune maar waar? Achter het goal heb je netten en om het hele veld staat een hoge glas wand.


De zaal was op een groepje mensen na leeg maar rond 16:30 kwamen de spelers het veld op en gingen inspelen. Ik was al direct onder de indruk hoe hard er geschaatst en geslagen wordt.
Er was minder licht dan ik dacht , maar omdat ik de sluitertijd niet wilde verlagen kon ik alleen nog maar de ISO opschroeven. Na het inspelen gingen de spelers allemaal van het veld af. Rond 16:45 kwamen ze terug en begon de wedstrijd.

Mijn positie was niet optimaal. Ik zat te hoog en de netten en het glas verstoorde mijn zicht op het goal. Daarom ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe plek en ik zag dat tussen de banken waar de spelers zitten dat je hier je prima kan staan. Hier is ook geen glas dus dit leek mij een mooie plek. Ik heb geprobeerd wat actie foto’s te maken. Het ging snel, maar uiteindelijk toch wat vast kunnen leggen. Na de 1e periode was ik afgekoeld en ben ik weg gegaan.

Volgende keer probeer ik met een andere lens een groter diafragma aan te houden, hierdoor kan de ISO iets teruggebracht worden. Oh ja, het is ook wel handig als ik iets van de spelregels ken, dus even inlezen op "IJshockey voor dummies" - IJshockeyclub Amsterdam Tigers

Ik heb de foto’s ingezonden naar de Club U23 Hijs Hokij Den Haag en die zijn met veel enthousisme ontvangen. Zeker voor herhaling vatbaar.

Vorige
Vorige

3d fotografie

Volgende
Volgende

Salsa Na’Ma Party